Počelo prijavljivanje kandidata za školsku 2018/19

Fondacija „Centar za mlade talente“ i ove godine organizuje KURSEVE IZ MATEMATIKE i PROGRAMIRANJA. Kursevi su BESPLATNI, a posebnih uslova za prijavu (registraciju) nema.

Za onlajn praćenje kurseva neophodno je da posedujete PC računar (sa operativnim sistemom Windows 8 ili novijim), zvučnike i da imate pristup internetu. Početak onlajn nastave  je planiran u drugoj polovini oktobra 2018. godine o čemu ćete biti obavešteni imejlom. 

Paralelno sa onlajn nastavom biće organizovani i oflajn kursevi za jednu grupu učenika za svaki kurs (20 učenika po kursu). Učenici koji se opredele za ovaj vid slušanja nastave, a žele da upišu početne kurseve (C osnovni A, C osnovni B i Matematika K1) polagaće test iz matematike. Datum testiranja bice naknadno objavljen. Za ostale kurseve odabir dvadeset najboljih učenika će se izvršiti rangiranjem na osnovu postignutih bodova na predhodno odslušanom kursu. Ovo važi i za matematiku i za programiranje. Iz tog razloga prilikom prijavljivanja, ukoliko učenik želi da sluša nastavu u učionici potrebno je da čekira polje – učionica).